Pescuit

Locația este perfectă pentru iubitorii de pescuit – peste 200 de trofee de crap între 15-26 kg se regăsesc în lacul resortului, plimbări cu bicicleta, cu barca sau pentru cei care vor doar să se relaxeze.
Tariful este de 200 lei/12 ore in sistem catch&realease.

Regulament pescuit sportiv

REGULI GENERALE

Pescarii pot ajunge la locul de pescuit dorit folosind mijloacele de transport – barcile puse la dispozitie.
Regimul de pescuit este ”catch and release”.
Pescuitul se va face pe lacul mare si nu de pe ponton, pentru a nu obtura trecerea barcilor pe canale.
Pentru cei cazati in complex, pescuitul este permis de pe ponton, doar cu doua undite/lansete cu conditia sa nu se incurce tranzitul de pe canale.
Pecarul este dator să aiba în dotare: saltea de primire a peștelui, spray dezinfectant, mincioc.
Sunt permise ca nadă și momeală numai: grânele, mixturile,seminţele, nadele fierte (boilies, mămăligă) şi peletele (cocoloaşe), naturale sau artificiale, momeala vie sau moartă.
Se interzice utilizarea materialelor textile, a bentonitei şi a peştilor artificiali din plumb, produsele de origine metalică.
La finalul partidei de pescuit, resturile de nadă nu se vor arunca în apă.
Se poate pescui doar pe durata zilei – 12 ore, în intervalul 7,00 -19,00.
Un singur cârlig este permis la fiecare fir de pescuit.
In caz de ruptură, tipul de montura utilizat va trebui să permită peştelui să se elibereze cu uşurinţă de plumb. De asemenea, ansamblul firului trebuie să dispună, de un sistem „antişoc” pentru evitarea ruperilor în momentul aruncării.
Pescuitul cu plute este permis precum si pescuitul ce utilizează momeli şi lansete de următoarele tipuri: swing feeder, swing tip (vârf cu balans), quiver tip (vârf oscilant) şi momitoare.
Numărul maxim de lansete/undițe ce pot fi folosite este de 4.
Folosirea sonarelor este interzisă.
Semnalizatoarele de muşcătură electronice, acustice şi vizuale sunt permise.
Saltele sau cădițele de primire ale peştelui sunt obligatorii. Mărimea şi calitatea acestora trebuie să asigure securitatea peştelui. Dacă pescarul nu are în dotare cădiță/saltea de primire, va putea închiria acest obiect de la recepția complexului.
Udarea saltelelor şi a cădițelor de păstrare este obligatorie înainte de depozitarea peştelui pe/în acestea. Se interzice păstrarea apei în cădița de primire.
După fotografiere, peştii, vii şi aflaţi în condiţii optime, trebuie repuşi cu grijă în apă.
Perioada permisă pentru a ține peștele afară din mediu acvatic este de maxim 10 minute.
Acroşarea voluntară a peştelui (folosirea monturilor tip ”bombă„ sau a celor cu ancoră) este interzisă.
Folosirea minciogurilor este obligatorie.
Cărligul va fi scos din cavitatea bucală a peștelui numai cu ajutorul degorjorului, cu deosebită grijă, pentru a nu rănii și stresa suplimentar peștele.
După extragerea cârligului din buza peștelui, pescarul este obligat să aplice, în funcție de mărimea acestuia, 1 – 3 pufuri de spray dezinfectat pentru pești, evitând pulverizarea acestuia în zona ochilor peștelui.
Este permisă nădirea cu ajutorul mâinii sau al unei catapulte manipulate cu ambele mâini (praștia de nădit, al tuburilor de lansat boillies manevrate cu ajutorul mâinilor, al polonicului cu mâner şi al lingurii de nădire, manevrate cu ajutorul mâinilor, a sacilor solubili, firelor solubile, rachete de nădit ale căror dimensiuni nu vor depăşi 70 mm în diametru interior şi 200 mm în lungime, propulsate cu ajutorul lansetei.

DISPOZIŢII ÎN CAZ DE FURTUNĂ

Dacă o furtună se declanşează în timpul partidei de pescuit, aceasta se va întrerupe imediat, lansetele/undițele vor fi așezate pe pământ, iar pescarul/pescarii se vor adăpostii.

STIMAȚI VIZITATORI ȘI PESCARI

Păstrați curățenia – aruncați deșeurile numai în locurile special amenajate pentru colectarea acestora.
Anunțați orice poluare observată în cadrul fermei.
Pescuitul sportiv nu este permis în apropierea locurilor de cuibărit ale păsărilor oaspeți de vară sau a locurilor de concentrare a păsărilor de pasaj.
Este interzisă practicarea înotului, deteriorarea, distrugerea sau culegerea intenționată a cuiburilor sau ouălelor din natură, uciderea sau capturarea intenționată a păsărilor.